• Short guides to forum navigation, searching, posting, translation, alerts and notifications viewable by clicking here.
  • Türk dostlarımıza hoş geldiniz Giriş burada.
  • Scammers are running ads on Facebook and Instagram claiming a giveaway. DO NOT OPEN THESE LINKS AND LOG IN. See this thread: here

Forum moderasyonu

Forumla birlikte uygulamaya konulan şeylerden biri, herkesin foruma gönderi göndermek için kabul etmesi gereken açık bir kurallar dizisidir.
Kurallar oldukça derli toplu ve okunması kolay. Forum sayfalarının altbilgisinde bunlara atıfta bulunulabilir.
Bu, Telegram grubuna göre kesin bir gelişme ve modların eylemleri üzerinde daha az keyfilik hissi olduğu anlamına gelmelidir.
Genel olarak benim hissiyatım forum üyelerinin kurallara uyduğu yönünde.

Elbette, modların her zaman bir muhakeme unsuruna ihtiyacı olacaktır.
Bazen, gerçekte kuralların dışında olan şeylere izin verilecek ve bazen de kurallar daha titiz bir şekilde uygulanacaktır.

Örnek olarak, kurallarda yakın zamanda yapılan bir değişiklik burada tanıtıldı.
https://forum.kinesis.money/threads/updated-terms-and-rules-20-12-2022.735/ (İngilizce)
Akabinde, oldukça hızlı bir şekilde bunu ihlal eden bir konu başlığı başlatıldı.
Açıklama olarak, Jim'in sunduğu hizmetten bahseden orijinal postere kurallara ve ayrıca başka bir başlığa işaretler verildi.

Bir grup olarak, modların açık sözlü olmaya ve alınan önlemlerle ilgili bazı açıklamalar yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Ancak bunun silinen bir gönderi/başlık için resmi ve ayrıntılı bir mektuba dönüşmesi pek olası değil. Sayılar arttıkça, açıklamaların uzaması yerine kısalması daha olasıdır.

Konu/posta silme/taşıma süreci kısa bir açıklama girme fırsatı sunar ve bu açıklama daha sonra postere iletilir. İletişim yönteminin bu olmasını beklerdim.
Bununla bağlantılı olarak, kuralları gözden geçirerek bir gönderinin/başlığın neden kaldırıldığını belirlemek mümkün olmalıdır. Eğer bu konuda net değilseniz, sorma seçeneğiniz vardır.

Translate

Back